Logga in





hälsokurser

Kurser som med dess olika innehåll syftar till att skapa enkla förändringar hos deltagarna och på så vis uppnå en hälsosammare vardag.

Friskare Liv kurs/Må bra kurs

En kurs som bygger på deltagarnas egna intressen om hur de ska kunna må bra och uppnå ett ”friskare liv”.  Kursens innehåll baserar på kost - och motionsinformation, stresshantering samt deltagarnas egna val och intressen kring den egna hälsan.  Focus ligger på samtal i gruppen, där vi diskuterar vilka förändringar deltagarna kan göra för att må bra i vardagen och uppnå ett friskare liv. Kursen syftar till att påvisa att det oftast är små förändringar som ger stora resultat.

Kom i form grupp

En kurs där teori och praktiska moment inom kost, motion och stresshantering används för att uppnå en ökad fysisk form hos deltagarna. Ett lättare konditionstest och styrketest genomförs vid två tillfällen. Deltagarna tränar tillsammans olika motionsformer under en termin/halvår, samt får tre föreläsningar angående kost, motion och stresshantering.

Motivation till motion

En kurs där deltagarna/deltagaren under en termin får prova på olika motionsformer. Syftet med kursen är att deltagarna/deltagaren ska hitta en eller flera motionsformer som passar just dem, och på så vis uppnå ökad hälsa. Kursen innehåller även ett teoretiskt lektionstillfälle angående motion och rörelse.

Rökavvänjningskurs/träffar

Träffar i grupp, där fokus ligger på deltagaren och dess egen vilja att sluta röka. Gruppledaren finns till för att guida och ge redskapen som behövs för det egna fortsatta arbetet.
Kursinnehåll: Teori, samtal och gruppavslappning

Viktnedgångskurser/träffar

10 träffar i grupp Kursens fokus ligger på deltagaren och dess egna vilja att förändra sin situation vad gäller kost och motion, och skapa sig en sund vardag.
Kursinnehåll: Teori, samtal enskilt och i grupp, motion och avslappning

Rökavvänjning och Viktnedgångsträffarna kombineras med ett individuellt Hälsosamtal där deltagarens aktuella upplevda hälsotillstånd tas upp.

Avslappning

Avslappningsteori och/eller avslappningsövningar/stunder i grupp. Utförs på arbetsplatsen.

Föreläsningar

Kost, motion och stresshantering där grunden består av grundläggande kunskaper i respektive ämne. Innehållets riktning kan behovs anpassas.

 

Nyheter

Träning i vinter
Höst och vinter innebär roligt träning individuellt och/eller i grupp. 

Kontakta mig för detaljer!

----

Aktiebolag
Häggmans Hälsa är numera aktiebolag.